Stalstrooisels
Gehakseld koolzaadstro is een puur natuurlijk produkt. Dit koolzaadstro wordt milieuvriendelijk verbouwd en bevat geen bestrijdingsmiddelen. Het koolzaadstro wordt gehakseld en door een intensief procede stofvrij gemaakt. Voor paarden die lijden aan luchtwegenaandoeningen is dit dé oplossing. Koolzaadstro heeft het grootste absorptievermogen van alle stalstrooisels omdat de binnenkant van de strostengel een zachte viltlaag bevat. Tevens is het ammoniakbindend. Wat betekent dat er minder snel natte plekken en stank ontstaan. Door de praktische maat van de balen is het minder arbeidsintensief. Door het stelselmatig verwijderen van de paardenmest en het bijstrooien is het  zeer zuinig in verbruik.

Een belangrijke factor is dat bij een goede voeding en verzorging, de paarden het koolzaadstro niet eten. Gehakseld koolzaadstro composteert snel (ong. acht weken) in een hoogwaardig meststof. Deze meststof is een zeer goede bemesting voor tuin- en akkerbouw. 

Gebleken is dat paarden beduidend minder hoefproblemen hebben bij het gebruik van gehakseld koolzaadstro. Naast het aanzienlijk praktisch werken zal het veel bijdragen aan het welzijn van zowel paard als ruiter, zeker als het paard lijdt aan problemen aan luchtwegen en/of hoeven.

 

Voordelen:

  • Hoogste vochtopnamepercentage van alle bodemstrooisels
  • Voorkomt hoefproblemen
  • Composteert in ong. acht weken
  • Koolzaadstro is een prima bemesting
  • Handzaam verpakt in balen van 20 kg.
  • BTW-tarief van 6 %.
    20-01-2017 21:53     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Roger Vanderheyden -  31-01-2019

Geachte heer/mevrouw, Is het mogelijk om het koolzaadstro los gestort te krijgen? Zo ja; wat is de prijs hiervoor. Wat is de prijs voor volle vracht balen? Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Roger Vanderheijden 0653577754 Terzieterhoeve@gmail.com Zuid-Limburg