Formaline 37%

Formaline  37%
Formaline 37%
Het aangewezen voetbadmiddel bij tussenklauwontsteking en stinkpoot!

Artikelnummer

FORM0020

Gewicht   

20,000 KG

Verzendkosten

€ 9,50

Levertijd (dagen)

2

€ 22,69 *
Prijs per 20 kg
Aantal: 
Bestellen
 

Ziekte van Mortellaro
De klauwaandoening Ziekte van Mortellaro komt op vrijwel alle bedrijven in Nederland voor. Het is een hardnekkige en moeilijk te bestrijden aandoening, die bovendien erg pijnlijk is voor de dieren. De bacterie die Mortellaro veroorzaakt komt normaal voor in de mest.

Ontsteking
De pijnlijke ontstoken plek bevind zich meestal achterop de klauw, op de overgang van hoorn naar huid. Het is een ronde plek ter grootte van een euro-munt, met een onregelmatig oppervlak en lange haren om de plek heen. Vaak lopen de dieren kreupel. De aandoening is vaak het meest zichtbaar bij jonge dieren of dieren die nieuw in het koppel worden geïntroduceerd.
 
Behandeling
Door de plek lokaal te behandelen met een paar druppels Easysol droogt de wond in en wordt hij kleiner. Herhaal deze behandeling 4 dagen.
 
Preventie
Hygiene is zeer belangrijk bij het voorkomen en het onder controle houden van Mortellaro. Zorg er dus voor dat de roosters goed schoon en droog zijn, zodat de klauwen minder met mest besmeurd raken. Bekap het gehele koppel regelmatig en behandel de dieren die gevoelig of kreupel lopen snel. Maak gebruik van voetbaden. Waar moet u verder nog aan denken bij het toepassen van een voetbad.
 
1) Een voetbad werkt preventief. Dieren waarbij de klauwen aangetast zijn dienen individueel behandeld te worden door ze te bekappen.
2) Zorg voor de juiste concentratie: Gebruik van de standaard formalineoplossing (37-40%) 4 liter formaline op 100 liter water. Volg bij het gebruik van multicompounds de aanwijzingen op de verpakking.
3) Ververs het bad tijdig, na 200-250 koepassages verliest het voetbad zijn werking.
4) Gebruik ClawFix om een nog betere hechting van het voetbadmiddel te verkrijgen.
5) Een goed voetbad is minimaal 3 meter lang en het vloeistofniveau is minimaal 12 cm zodat de hele klauw wordt omspoeld. Ook kunt u een “tandembak” gebruiken: hierbij wordt de eerste bak gevuld met een licht ontsmettingsmiddel, de tweede bak is het feitelijke voetbad.
6) Zorg ervoor dat de koeien na het voetbad op een schone vloer komen. Zo kan het middel goed kan inwerken.
7) Haal de bak na gebruik weg. Zo voorkomt u dat de bak vol komt te staan met mest en dus eerder een besmettingsbak wordt i.p.v. een ontsmettingsbak.
8) Inlegmatten in de bak hebben een gunstig effect. Doordat de klauwen hierin iets wegzakken worden ze beter omspoeld. Bovendien hebben de dieren beter grip en lopen ze er dus makkelijker doorheen.
 
Formaldehyde 37% Brenntag
• Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (incl. mycobacteriën, maar excl. bacteriesporen) op hoeven van hoefdieren.
• De dosering zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing moeten worden aangehouden.
• Het middel niet in direct contact met dieren laten komen, met uitzondering van de hoeven.
• Om verminderd functioneren van een Individuele Behandeling Afvalwater (IBA) te voorkomen, dienen afvalresten die het middel bevatten geloosd te worden op de mestkelder of op de gemeentelijk riolering.
• Het middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik.
 
Ideaal in het voetbad bij tussenklauw ontstekingen en stinkpoot!
 
Bewaring: vorstvrij
Gewichtspercentage van 37% en een volume percentage van 40%
 
Dosering:
Met Claw-Fix 4%
Zonder Claw-Fix 5%
 
Toelating:
Toelatingsnummer: 13523 N
Gebruik Formaline veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!
Zie meer informatie:  http://www.ctb.agro.nl/ctb_files/13523_01.html
 
formald